Senaste Nytt

Eskilskommittén har inför 2018 en ny besättning. I kommittén ingår Anitha Wretling (ordf), Annica Åkerblad, Caroline Kallenberg, Monika Holmkvist, Maria Säfsten, Patrik Andersson, Marcus Conrad, Roger Pihl, Urban Wallin och Stefan Bengtsson.

Slutsålt!

Samtliga platser till 2017 års Eskilsgala är nu slutsålda, vilket innebär att 247 gäster kommer att delta i årets galamiddag på Elite den 18 mars.
Den som önskar anmäla intresse för eventuella återbud är välkommen att kontakta kommitténs ordförande Anitha Wretling, telefon 0766-100 896.

Den som enbart vill ta del av den offentliga utdelningsceremonin i Klosters kyrka är varmt välkommen utan föranmälan. Kom i så fall i god tid, dörrarna öppnas kl 16.30 och stängs någon minut före 17.00.

2017 års statyettmottagare...

AMBASSADÖR
Magnus Zetterström

Med ett gott ledarskap, ett brinnande intresse och engagemang för sporten har Magnus ”Zorro” Zetterström gjort sig ett känt och respekterat namn inom speedway både i Sverige och utomlands. Han har inte bara själv, under sina tjugofem säsonger i elitserien, gjort enastående individuella prestationer. I sin roll som lagkapten för Smederna har han har också i hög grad varit en god ambassadör för Eskilstuna.  

FÖRENINGSLIV
Eskilstuna Gymnastikförening
Eskilstuna Gymnastikförening har de senaste åren arbetat intensivt för att bygga en långsiktig, framgångsrik och välkomnande föreningsstruktur som möter medlemmen på dennes villkor och lockar fram varje enskild individs fulla utvecklingspotential. Föreningen har en framgångsrik bredd- och elitverksamhet, där elitverksamheten varje år har satt Eskilstuna på kartan med både nationella och internationella framgångar inom den Kvinnliga Artistiska gymnastiksatsningen.

KULTUR
Gunilla Lifvergren
Gunilla har med sitt konstglas, sina skulpturer och konstverk varit verksam i Torshälla i 20 år. Genom åren har hon haft en mängd uppskattade utställningar, allt ifrån Virsbo i Västermanand till Paris. År 2013 blev hon vald till årets Sörmlandskonstnär. Gunilla har också alltid varit en uppskattad formgivare av priser och utmärkelser till en mängd företag, som exempelvis Volvo och SEB. Vare sig det är den lilla glasängeln eller det stora fina priset är Gunillas glas alltid lika uppskattat.

NÄRINGSLIV
Göran Pettersson
På ett målmedvetet sätt har Göran aktivt och framgångsrikt under lång tid medverkat till att utveckla Vilsta friluftsområde, där hans eget Vilsta Sporthotell och Camping utgör navet. Genom sitt stora engagemang i ett flertal intresseorganisationer och nätverk har Göran också under många år arbetat aktivt för att besöksnäringen i Eskilstuna ska få en framskjuten roll inom näringslivet.

OMSORG
Jan Ola (Janne) Pettersson
Janne är en aktiv och engagerad medlem i FUB, en intresseorganisation som arbetar för att barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättning ska kunna leva ett gott liv. Han är ledamot i den lokala organisationen och vice ordförande i Riksklippan, en underavdelning till Riks-FUB. Han är också ordförande i en expertgrupp som deltar i Nordiska Samarbetsrådets verksamheter. Sedan tidig tonårsålder har han engagerat sig för att människor ska behandlas lika, oavsett förutsättningar och föreläser såväl om sin egen funktionsnedsättning  som för att belysa orättvisor.

ALLMÄNT
Abraham Adhanom

Som friidrottare är Abraham en av Eskilstunas mest framgångsrika idrottsmän och en av Sveriges främsta löpare som på senare år vunnit ett flertal individuella SM-guld och satt flera personliga rekord, både i Sverige och utomlands. I olika distanser och på olika underlag. Som löpare är han unik som tävlar i såväl långlopp som terräng. I Sverige tävlar han för Eskilstuna Friidrott, där han också är en stor idol och god förebild.

 

Ur arkivet:
Eskilstuna-Kuriren 150309

 

Maria Lundqvist kommer att leda Eskilsgalan 2014, hennes medverkan presenteras av Nordea som är årets diamantsponsor för Eskilsgalan.

Om Eskilsgalan i pressen

Eskilstuna-Kuriren 140205

Eskilstuna-Kuriren 130311

Årets pristagare hyllade

Eskilstuna-Kuriren 130213

Årets statyettmottagare utsedda

Radio Sörmland 130212

Magnus Johansson årets ambassadör

Tidningen Folket 120311

Stor Galakväll på museet

Eskilstuna-Kuriren 120311

25:e Eskilsgalan avverkad

Radio Sörmland 120217

Eskilstuna Guif Herrar och Pops får statyetter

Tidningen Folket 120217

Mats Bandstigen, en av årets pristagare

Eskilstuna-Kuriren 120217

De får årets Eskilsstatyetter

Eskilstuna-Kuriren 120120

Yvonne Ryding leder Eskilsgalan 

 Gå gärna med i gruppen Eskilsgalan på Facebook!